• +381 15 7889 308, +381 63 800 6121
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Paste za izbeljivanje zuba

Da li su paste za izbeljivanje zuba efikasne?

Pasta za beljenje zuba malo izbeli zube otklanjanjem površinskih fleka, kao sto su one izazvane konzumiranjem gaziranih pića, kafe ili pušenjem. Pasta za izbeljivanje se može koristiti nakon tretmana izbeljivanja zuba zbog održavanja rezultata beljenja.
Da bi uklonila mrlje na površini, pasta za beljenje zuba obično sadrži:
Specijalne abrazive koji nezno poliraju zube,
Hemikalije koje pomazu da se mrlje razbiju,
Neke paste za izbeljivanje zuba sadrze chemical blue covarine koja se zadržava na zubima, pa stvara optičku iluziju da su zubi manje zući.
Kada se koristi dva puta dnevno, efekti paste za beljenje zuba mogu da traju 2 do 6 nedelja. Paste koje sadrže blue covarine mogu imati trenutni efekat beljenja.
Iako je pasta za izbeljivanje zuba generalno bezbedna za svakodnevnu upotrebu, budite pažljivi i sledite preporuke proizvođača. Preterana upotreba paste za beljenje zuba može vremenom da ošteti zubnu gleđ.
Imajte na umu da pasta za izbeljivanje zuba ne moze da promeni prirodnu boju vaših zuba.
Ako razmišljate o kupovini paste za beljenje zuba, potražite brend koji ima pečat odobrenja od renomiranih stomatoloških organizacija. To ukazuje da je pasta za zube zaista efikasna u uklanjanju površinskih fleka.
Ako niste zadovoljni efekima paste za izbeljivanje zuba, pitajte vašeg stomatologa o drugim opcijama za izbeljivanje zuba.


STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR MIRJANA BURSAĆ RADIČEVIĆ © 2016 Sva prava zadržana. Uredjuje NETWARE